Valhallavägen 73
114 28 STOCKHOLM
070-7149943

marie.forseniflodin@gmail.com

  Jag hälsar nya och gamla patienter välkomna! Ingen av mina patienter behöver vara orolig.  Jag har aldrig använt PIP-implantat
 

KOMPETENS

Marie Forséni Flodin
Medicine Doktor
Specialist i plastikkirurgi

 


Jag heter Marie Forséni Flodin och är född 1962 i Stockholm. Jag studerade medicin vid Karolinska Institutet, avlade läkarexamen 1992 och blev legitimerad läkare 1996.

Därefter fick jag en specialistutbildningstjänst på Öron-Näs-Hals-kliniken på Karolinska Sjukhuset, där jag tjänstgjorde mellan 1996-2000. Under denna tid skrev jag även en avhandling rörande kalkbildning i mellanörat och doktorerade år 2000. Delar av arbetet gjordes vid University of California, San Diego. Jag har även vistats en tid hos Professor Miller vid Division of Plastic and Reconstructive Surgery University of California, Los Angeles.

Jag utbildade mig till plastikkirurg och fick en utbildningstjänst på Kliniken för rekonstruktiv plastikkirurgi på Karolinska sjukhuset och blev specialist i plastikkirurgi år 2002 och fick då en specialistläkartjänst vid samma klinik. Jag har även varit t. f. sektionschef för en av vårdavdelningarna och suttit med i ledningsgruppen.

2002-2005 var jag ansvarig för patienter med ansiktsförlamning på Karolinska sjukhuset. Jag har även varit aktiv inom området ansiktstraumatologi och mikrokirurgi vid bröstrekonstruktioner.

2005-2008 tjänstgjorde jag på Akademikliniken och genomgick Akademiklinikens utbildning i estetisk plastikkirurgi. Där utförde jag operationer inom estetisk plastikkirurgi och hade samtidigt huvudansvaret för s.k. fraktionerad laserbehandling (Fraxel). Där deltog jag i en internationell forskningsstudie gällande uppföljning av den nya generationen bröstimplantat, s.k. cohesiva silikonimplantat.

Företaget Aktivt liv Stockholm, som är min enskilda firma, har funnits sedan år 1999. Inom ramen för denna och mitt mera nystartade aktiebolag Plastikkirugispecialisten AB, arbetar jag sedan mars 2008 i egen regi i samarbete med flera kliniker i Stockholm.  Jag utför estetiska operationer av såväl ansiktet som kroppen i övrigt och även sprutbehandlingar med Restylane och Botox.

Jag är medicine doktor, specialist i plastikkirurgi och medlem i Svensk Plastikkirurgisk Förening och i Svensk Förening för Estetisk Plastikkirurgi.